SUPORT TELEFONIC: +40 21 460 2477

Back To Top

In aceasta sectiune veti gasi informatii detaliate despre sistemele CISS care va vor ajuta sa intelegeti cat mai bine ce sunt aceste sisteme, modul in care lucreaza, care sunt avantajele lor si multe alte informatii care va pot fi de ajutor


Imagine CISS


1. Ce este un CISS?
2. De ce sistem CISS?
3. Aparitia primului sistem CISS
4. CISS vs. Cartuse
5. Avantaje
6. Cum se instaleaza
7. Componente CISS

1. Ce este un CISS? CISS reprezinta acronimul expresiei din limba engleza "Continuous Ink Supply System", tradus "Sistem de Alimentare Continua cu Cerneala". Sistemul CISS se foloseste in locul cartuselor inkjet standard. Simplu explicat, sistemul CISS este o unitate ce contine propriile cartuse ce sunt alimentate in permanenta cu cerneala prin capilare de silicon de la rezervoare cu cerneala ce vor sta langa imprimanta. Sistemul actioneaza ca un set de cartuse gigant alimentand cu cerneala imprimanta atunci cand este nevoie.


Imagine CISS


De fiecare data cand este nevoie, rezervoarele exterioare se pot reumple cu cerneala, operatie foarte usoara ce se poate efectua chiar in timpul printarii. Majoritatea sistemelor CISS au fost dezvoltate pentru majoritatea imprimantelor Epson, HP, Canon, Brother si altele. Timpul de la aparatia unui nou model sau serie de imprimanta pe piata si pana la producerea sistemului CISS compatibil cu aceasta variaza intre 2 si 6 luni. Diferentele de calitate sunt aproape inexistente iar un sistem CISS bine intretinut si folosit poate avea o viata mai lunga decat ce a imprimantei.


Folosind un astfel de sistem CISS costurile de printare se reduc substantial, economisind pana la 90%. De exemplu, in cazul imprimantelor Epson ce folosesc cartuse din seria T0711-T0714, un cartus individual standard contine mai putin de 10ml cerneala. Sistemul nostru CISS contine 100ml cerneala din fiecare culoare, echivaland cu peste 40 de cartuse individuale. Altfel spus un sistem CISS pentru acest model valoreaza cat peste 40 de cartuse originale sau compatibile, si asta numai cu cerneala furnizata initial in sistemul CISS. La un pret mediu de 45 RON al cartusului de culoare, 40 de cartuse ar insemna o valoare de 1800 RON doar la primul plin de cerneala.


Inapoi

2. De ce sistem CISS? Aceste sisteme au fost create datorita costurilor exorbitante ale consumabilelor originale, in mod special a cartuselor de cerneala. Pretul mediu al imprimantelor este destul de atragator insa cel al cartuselor de culoare este extrem de scump.


Daca lucrati intr-un birou, sau chiar la domiciliu si folositi destul de des o imprimanta cu jet de cerneala, la scurt timp veti realiza cu siguranta unde va pot duce cheltuielile cu schimbarea cartuselor de cerneala. Nu numai ca sunt scumpe, dar si capacitatea lor este destul de redusa (intre 4 si 20 ml de culoare) ceea ce cu siguranta nu este nici macar satisfacator cand vine vorba de un volum mare de lucru. Intotdeauna va trebui sa fiti pregatiti si sa aveti rezerve considerabile de cartuse in sertarele dumneavoastra pentru a face acestor devoratoare de cerneala. Nu mai punem la socoteala faptul ca la fiecare head cleaning, imprimanta va folosi un extra de cerneala pe care ulterior o evacueaza in buretii de cerneala deseu. Ce sa mai vorbim de cartusele cu care imprimanta vine dotata atunci cand o cumaparati, ele fiind doar pe jumatate pline, atat cat sa va ajunga sa porniti sistemul, sa faceti cateva teste si sa listati cateva documente sau fotografii.


Sistemele CISS nu numai ca au rezervoare de 100 ml din fiecare culoare, dar va ofera, pe deasupra, si posibilitatea sa le reumpleti atunci cand aveti nevoie, fara sa fiti nevoiti sa intrerupeti fluxul lucrativ. Ganditi-va ca la cartusele originale nu platiti doar cerneala, ci trebuie sa acoperiti si costurile de fabricare a acestora care sunt destul de ridicate, de unde si preturile cartuselor. Unde mai puneti ca si producatorul, oricare ar fi el, trebuie sa scoata un profit consistent de pe urma dumneavoastra.


Si fiindca tot traim intr-un timp in care se pune din ce in ce mai mult accentul pe protejarea planetei si a resurselor acesteia, ganditi-va cata economie de energie, plastic si multe alte componente chimice si metalice nu mai iau drumul gropilor de gunoi care intoxica mediul inconjurator si respectiv pe noi atunci cand nu ne ramane nimic altceva de facut decat sa aruncam la cosul de gunoi cartusul gol de cerneala, care de fapt este mai scump decat cerneala continuta de el.


Imagine CISS


Sistemele CISS au o perioada foarte lunga de viata, de multe ori o depasesc chiar pe cea a imprimantelor, sunt fabricate dintr-un plastic de foarte buna calitate iar pretul lor este accesibil tuturor. Si ca sa le reumpleti nu va trebui sa platiti decat cerneala care este foarte ieftina. Cu alte cuvinte, acum aveti posibilitatea sa si printati ecologic.


Inapoi

3. Aparitia primului sistem CISS. Primul sistem CISS a fost creat in anul 1998 pentru imprimantele Epson Stylus Color 640, iar primul sistem CISS cu cartuse fara burete in anul 2002. Sistemele CISS au devenit populare in Europa la inceputul acestui an. Pretul initial al acestor sisteme a fost in jur de 500€, in prezent datorita producerii la scara larga pretul a scazut sub 100€, in timp ce calitatea a crescut atingand standarde exceptionale.


Inapoi

4. CISS vs. Cartuse.In politica marilor producatori de imprimante se adopta strategia de marketing prin care se comercializeaza imprimantele la un pret derizoriu, aproape de cel de productie, fiind constienti ca profitul lor vine din vanzarea consumabilelor. In acest mod preturile imprimantelor sunt foarte mici in contrast cu cel al consumabilelor (cartuse, hartie de calitate), care este foarte mare. Cand vine vorba de cartusele de cerneala (Ink Cartriges), producatorii apeleaza la tot felul de metode pentru a le proteja astfel incat sa nu poata fi inlocuite cu alte produse la preturi mai mici care sa poata sa le reduca din profiturile colosale pe care le obtin din acestea. In acest sens, marele producator EPSON, a instalat pe chip'urile cartuselor imprimantelor sale un circuit "IntelliChip" care sa identifice cartusele originale Epson, sa nu le permita sa functioneze daca sunt de alta provenienta si sa le blocheze pe cele goale.


Imagine CISS


Din punct de vedere legal nu exista nici o legislatie care sa impiedice producerea acestor chip'uri. Din acest motiv exista alternativa sistemelor CISS (Continuos Ink Supply System) produse special pentru a umple acest gol in industria imprimarii. Odata cu acceptarea lor ca solutie alternativa, costurile de imprimare se reduc dramatic, calitatea imprimarii ramanand neafectata daca se folosesc cerneluri de calitate. Pornind de la o investitie relativ mica in aceste sisteme, avantajele si beneficiile obtinute, comparate cu investitia initiala, sunt extraordinar de mari. Sistemele CISS se autoreseteaza, putand practic fi realimentate fara limita.


Inapoi

5. Avantaje

Iata numai cateva din avantajele oferite de sistemul CISS:

    * Economisesti din start peste 300€ cu "UN PLIN"

    * Cu "UN PLIN" printezi pana la 3000 de pagini (acoperire 5%)

    * Nu vei mai fi nevoit sa cumperi cartuse noi

    * Sistemul CISS permite reumplere nelimitata

    * Sistemele sunt dotate cu ultimile cipuri autoresetabile

    * Instalare usoara

    * Se poate folosi cu orice tip de hartie inkjet

    * Contine cartuse fara burete pentru o viata indelungata

    * Cerneala de calitate exceptionala este 100% compatibila cu cernelurile originale

    * Se poate folosi cu cerneala Dye, Pigment, Sublimare, Textile

    * Cand rezervoarele se golesc, tot ceea ce trebuie sa faci este sa adaugi cerneala

    * Satisfactie garantata


Imagine CISS


Inapoi

6.Cum se instaleaza. Instalarea sistemelor CISS este una relativ usoara mai ales cand vine vorba de imprimantele produse de Epson, HP si Brother.


In termeni generali, instalarea se face prin inlocuirea cartuselor originale cu cartusele sistemului CISS. Aceste cartuse fiind legate de rezervoarele exterioare prin capilarele de silicon trebuie avut in vedere ca acestea sa nu fie gatuite intr-un fel sau altul de capacul imprimantei atunci cand il inchideti pentru a nu opri astfel fluxul de cerneala.


Pentru imprimantele cu senzor de deschidere a capacului este necesar ca acesta sa fie blocat pentru ca imprimanta sa vada capacul ca fiind inchis si sa isi poata efectua operatiile in continuare. Acest lucru se face foarte usor prin introducerea unei bucati de plastic sau de hartie in locasul senzorului.Imagine CISS


Putin mai multa atentie trebuie acordata modului in care se face trecerea furtunului de silicon peste compartimentul cartuselor de cerneala (pentru imprimantele cu compartiment al cartuselor mobil, care se misca stanga-dreapta) pentru ca bucla creata in momentul cand acest compartiment este in miscare sa nu impiedice in vreun fel miscarea acestuia si nici furtunul sa nu fie prins sub acesta, putand cauza astfel blocari si chiar deteriorari ale sistemului sau imprimantei.


Pentru imprimantele produse de Canon instalarea se face la fel insa elementul in plus la aceste modele este faptul ca chip’urile de pe cartusele de cerneala originala trebuie transferate si fixate pe cartusele de cerneala a sistemului CISS. Nu este un procedeu dificil insa atentia trebuie indreptata inspre a nu inversa culorile chip’urilor. Fiecare chip este setat pe o culoare anume. Daca acest lucru se intampla atunci imprimanta va va da eroare de instalare sau nu va recunoaste cartusul.


CISS Revolution pune la dispozitia clientilor sai manuale de instalare pe suport digital sau hartie, asistenta tehnica specializata si posibilitatea instalarii sistemelor de catre un angajat al CISS Revolution, fie la sediul firmei noastre fie la domiciliul sau firma clientului (valabil doar pe raza municipiului Bucuresti).


Inapoi

7. Componente CISS

In mare parte sistemele CISS sunt compuse din urmatoarele parti:

    * Cartuse de cerneala

    * Chip'uri cartuse cerneala

    * Furtun silicon

    * Rezervoare exterioare

    * Cleme prindere furtun silicon

    * Filtre aer

    * Dopuri rezervoare exterioare


a. Cartusele de cerneala. Cartusele de cerneala sunt inlocuitoarele cartuselor de cerneala originale ale imprimantei ce trebuiesc inlocuite in momentul instalarii sistemului CISS.

b. Chip'uri. Chip'urile cartuselor sunt componentele care permit imprimantei sa recunoasca cartusele de cerneala. Majoritatea sistemelor CISS vin echipate cu cartuse auto-resetabile, exceptie facand imprimantele Canon unde acestea trebuie transferate de pe cartusele originale pe cele ale sistemului CISS.

c. Furtun de silicon. Furtunul de silicon este aceala care face legatura intre cartusele sistemului si rezervoarele exterioare ale sistemului CISS. Este de calitatea foarte buna si foarte rezistent.

d. Rezervoare exterioare. Rezervoarele exterioare sunt componentele cele mai mari ale sistemului si sunt cele in care se depoziteaza cerneala si din care imprimanta isi trage atata cerneala cata are nevoie pe principiul vaselor comunicante si al presiunii. Acestea trebuie intotdeauna sa fie situate la nivelul imprimantei.

e. Cleme prindere furtun silicon. Clemele de prindere pentru furtunul de silicon sunt folosite pentru o buna fixare, protectie si ghidare a furtunului de silicon de-alungul imprimantei.

f. Filtre de aer. Filtrele de aer sunt folosite pentru protectia cernelei din rezervoarele exterioare. Ele pot fi scoase si inlocuite cu dopurile rezervoarelor exterioare numai in momentul transportului pentru a impiedica revarsarea cernelei

g. Dopuri rezervoare exterioare. Aceste dopuri cu doua capete sunt folosite pentru protejarea cernelei de impuritati si reversare. Capatul mic se scoate dupa transport sau montarea sistemului CISS si este inlocuit cu filtrul de aer. Capatul cel mare este scos doar atunci cand se fac reumpleri de cerneala dupa care este introdus la loc.


Imagine CISS


Inapoi
Apasati aici pentru a va intoarce la pagina anterioara