SUPORT TELEFONIC: +40 21 460 2477

Back To Top

Cernelurile pe baza de PIGMENT


Cernelurile pe baza de pigment folosesc solutii bazate pe particule in care culoarea este transpusa pe hartie cu ajutorul multor particule mici ale substantei colorate. Imprimanta asterne pe hartie aceasta solutie si apoi foloseste un amestec de caldura si presiune pentru a evapora calitatile lichide ale solutiei lasand in urma doar particulele de pigment impregnate in hartie si fibrele de hartie.


Pentru ca cernelurile pe baza de pigment sunt de cele mai multe ori bazate pe uleiuri in comparatie de cernelurile de tip DYE, acestea sunt folosite pentru lucrari sau proiecte mai mult artistice unde culorile si tonurile sunt importante.


Culorile pe baza de pigment sunt mult mai durabile si mai rezistente la umiditate si la schimbarile atmosferice avand o durata de viata mult mai mare decat cele DYE, fapt care face din ele sa fie mult mai potrivite pentru crearea de postere, afise, coperti carti sau CD/DVD, documente importante si orice alt proiect care presupune o viata mai indelungata.


Dezavantajul lor este ca nu au aceeasi intesitate si stralucire cum o au cernelurile DYE si sunt mai scumpe decat cele DYE.


Imagine CISSApasati aici ca sa va intoarceti la pagina anterioara