SUPORT TELEFONIC: +40 21 460 2477

Back To Top

Cerneala DYE


Cerneala DYE foloseste o solutie pe baza de apa iar culoarea se dizolva mult mai bine in amestecul de apa decat daca ar fi sa fie incapsulata in particule mici cum este cerneala pe baza de pigment. Ca si la cernelurile pigment, imprimanta asterne culoarea DYE pe hartie si apoi cu ajutorul caldurii si a presiunii evapora solutia lichida, respectiv apa, pentru a lasa in urma culoarea in fibra hartiei.


Cernelurile DYE sunt folosite de mai mult timp decat cele pe baza de pigment iar producatorii lor au ajuns la rezultate foarte bune in producerea lor reusind odata cu timpul sa lungeasca din ce in ce mai mult durata lor de viata pe suportul aplicat.


Avantajul lor principal este ca au o stralucire mult mai mare decat cernelurile pigment, oferind detalii impresionante si tonuri deloc de neglijat. Pe un suport de calitate inalta rezultatele sunt impresionante, iar daca sunt pastrate sub sticla sau in albume foto , ferite de lumina directa a soarelui, pot rezista decade intregi. Al doilea avantaj ar fi ca sunt mult mai accesibile in comparatie cu cernelurile pigment iar fata de cerneala de sublimare pretul acesteia este infim.


Datorita faptului ca sunt solubile in apa sunt si fragile la umiditate crescuta si contactul direct cu apa. Din acest motiv sunt recomandate pentru proiectele care nu intra in contact direct cu astfel de surse.


Imagine CISS


Apasati aici ca sa va intoarceti la pagina anterioara