Imprimante Epson

Epson L100, Epson L200, Epson L800

epson l800

Se pare ca prima companie producatoare de imprimante inkjet care a inteles nevoia lansarii pe piata a imprimantelor cu cartuse de mare capacitate, asemenea sistemelor CISS, este Epson, care vine pe piata din Romania cu noua serie “L”. Aceste imprimante functioneaza la fel ca si sistemele CISS, cartusele imprimantei fiind conectate la rezervoarele exterioare prin intermediul unor capilare de silicon ce permit transferul cernelei intre ele.

Veti descoperi de asemenea binecunoscutele filtre de aer si capace pentru rezervoare ce protejeaza contaminarea cernelei sau evaporarea ei. Reumplerea rezervoarelor exterioare se face foarte usor datorita recipientelor in care cerneala Epson este comercializata,
ele fiind dotate cu picurator. In componenta lor intra si o valva de inchidere sau deschidere a fluxului de cerneala ceea ce este foarte convenient atunci cand transportati imprimanta dintr-o locatie in alta pentru a nu exista scurgeri de cerneala in imprimanta.

“Seria L”  are in componenta sa, pana in acest moment, 3 modele, ce vin toate echipate cu tehnologie Micro Piezo pentru o viata indelungata, listari rapide si calitate la superlativ. Acestea sunt: Epson L100, Epson L200 si Epson L800.

Epson L100 este prima imprimanta din aceasta serie si este o imprimanta proiectata pentru aplicatii Office cu o singura functie, cea de listare. Este potrivita utilizarii la domiciliu sau chiar intr-un birou de mici dimensiuni unde cerintele nu sunt decat cele de listare. Epson L100 vine echipata cu 4 cartuse de culoare Black, Cyan, Magenta, Yellow a cate 70 ml. de cerneala Epson in cartuse Epson T6641, T6642, T6643, T6644. Chiar daca este adecvata acolo unde cerintele sunt minime, totusi, Epson L100 va ofera posibilitatea de a lista la preturi mici si calitate superioara volume mari de lucru. Informatiile oferite de Epson ne arata un volum de >12 000 pagini pentru negru si >6 500 color.

Epson L200 se ridica la un alt nivel fiind o imprimanta multifunctionala AiO cu functii de listare, copiere, scanare. Este echipata cu aceleasi cartuse Epson T6641, T6642, T6643, T6644. Cu aceasta multifunctionala va largiti spectrul de posibilitati, o puteti folosi intr-un birou de dimensiuni mici si mijlocii unde aveti nevoie sa listati, copiati sau scana mai mult decat ati face-o la domiciliu.
Vitezele de listare ajung pana la 27 pagini/minut in modul economic si 11 pagini/minut la copiere. Cu o rezolutie de  5760 x 1440 dpi si o dimensiune a picaturii de cerneala de 4 picolitri sunteti sigur ca veti obtine fotografii si elemente grafice de inalta calitate chiar daca Epson L200 nu este conceputa ca fiind o imprimanta fotografica. Scanarea se poate face cu pana la 600 dpi fara efort, cu apasarea unui singur buton.

Epson L800 este cea de a treia oferta Epson din aceasta serie. Epson L800 este o imprimanta fotografica cu 6 cartuse individuale de culoare, Black, Cyan, Magenta, Yellow, Light Cyan si Light Magetna. T6731, T6732, T6733, T6734, T6735, T6736 sunt seriile cartuselor cu care L800 este echipata. Cu aceasta imprimanta veti putea lista fotografii de inalta calitate, veti putea imprima pe CD/DVD sau, pur si simplu, o veti putea folosi in orice alta aplicatie, Text sau Office, de care aveti nevoie.

Pentru aceste imprimante Epson a pregatit si cerneala vrac speciala vanduta in recipiente a cate 70 ml. Singurul incovenient pe care il veti intalni la aceste imprimante este faptul ca nu se poate face refill decat cu cerneala Epson originala. Cand Epson L100, L200 sau L800 da mesajul “Ink Out. Replace Inks” va trebui sa cumparati cerneala Epson care vine marcata cu o serie de coduri pe care va trebui sa le introduceti in fereastra de schimbare a cernelei din soft-ul imprimantei. Cu siguranta se vor gasi remedii pentru aceasta problema pentru a putea face posibila reumplerea rezervoarelor exterioare cu orice alta cerneala pe care o doreste detinatorul unei astfel de impriamante.

Ramane de vazut acum ce impact vor avea aceste imprimante pe piata si cum vor fi percepute de utilizator.
Mai jos va prezentam cateva imagini cu Epson L100.

You Might Also Like

5 Comments

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Daca printezi un numar mare de pagini cu acoperire foarte mica (cateva randuri pe pagina)este posibil sa fie cerneala in recipiente jumatate sau chiar mai mult si sa iti dea mesajul "Ink Out. Replace Inks", adica sa trebuiasca sa cumperi cerneala pentru reintroducerea codurilor?
  Cam cate zile poti sa nu printezi si sa nu se usuce capul de printare

 4. 4

  Epson contorizeaza nr. de pagini printate, nu cantitatea de cerneala folosita asa ca este posibil ca acest lucru sa se intample. Este acelasi sistem ca si la cartusele standard. Ar fi fost bine daca se contoriza cantitatea de cerneala folosita si nu nr. de pagini. Acest lucru este in avantajul producatorului si nu a clientului.
  Pentru a doua intrebare v-am sfatui sa nu lasati mai mult o saptamana maxim doua fara sa folositi imprimanta. Intr-adevar exista riscul de uscare.

 5. 5

  Buna, am achizitionat de curand modelul L 100. Calitatea este rezonabila insa timpii de printare execrabili…. Cca 1 min pt alb negru si peste un minut o pagina color in modul text adica a doua cea mai slaba calitate. In conditiile aste consider ca se adreseaza cuiva care nu tipareste mult si deci sistemul ciss nu se justifica.
  E de laudat ideea si astept raspunsul concurentei

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>